Soraya Posten #20: Trevlig feministisk sommar!

13 July 2018

Nu går jag och mitt team i EU-parlamentet på semester efter ännu en fullspäckad termin i Bryssel!

Jag vill tacka alla er kära vänner för allt ert stöd och pepp i mitt arbete för ett mer feministiskt och anti-rasistiskt EU. Ni ger mig så mycket energi speciellt under dessa tider då mänskliga rättigheter attackeras av högerextrema och främlingsfientliga regeringar inom Europa. Jag och Feministiskt Initiativ kommer att fortsätta att kämpa mot dessa mörka krafter. Vi försvarar de mänskliga rättigheterna. Vi förändrar makten och förnyar politiken. Med kärleken som drivkraft säkrar vi demokratin och tryggar allas rätt att ta plats.

Vi alla står inför ett vägval nu – vi måste bestämma om vi vill leva i ett öppet demokratiskt samhälle eller om vi vill leva i ett Sverige och Europa där vi låter rasismen och nazismen frodas? Vi i F! har länge varnat för konsekvenserna av främlingsfientliga partier i Sverige och EU. Vi har varit den tydligaste antirasistiska rösten, och först nu börjar andra partier förstå det allvarliga läget – i elfte timman. Kan vi,  de demokratiska krafterna som tror på alla människors lika värde tillsammans stå emot rasism och nazism? Klart vi kan!

Du kan läsa mer i min senaste artikel i Feministiskt Perspektiv Klart vi kan stå emot rasism och nazism

Trevlig feministisk sommar!