PRESSMEDDELANDE: Soraya Post (F!) åker till Jönköping på onsdag den 5 september

4 September 2018

Den 4 september 2018

PRESSMEDDELANDE: Soraya Post (F!) åker till Jönköping på onsdag den 5 september

Onsdagen den 5 september kommer Soraya Post, EU-parlamentariker för Feministiskt Initiativ (F!) att delta i ett torgtal med Feministiskt initiativ i Jönköping i Rådhusparken från kl. 15.00 till 16.00. Soraya kommer att prata om sitt arbete i EU-parlamentet och F! Jönköpings kandidater till kommunfullmäktige kommer att berätta om varför Feministiskt Initiativ behövs i Jönköping. Soraya har valt att åka till Jönköping den här veckan på grund av det tragiska mordet på Gheorge Hortolemei-Lupu i Huskvarna och för att prata om konsekvenserna av den ökande främlingsfientligheten och nationalismen i Sverige och Europa. Enligt Europarådets kommission mot rasism och intolerans (ECRI) har antalet fall av rasistisk och främlingsfientlig hatretorik i Sverige ökat markant de senaste åren.

Soraya Post, EU-parlamentariker för Feministiskt Initiativ säger: ”I Sverige har debatten om tiggeriförbud och tillståndskrav för tiggeri avhumaniserat fattiga människor som ber om hjälp på våra gator genom att säga att dessa människor är brottslingar och offer för organiserad brottslighet. De flesta svenska politiker har därmed skuldbelagt fattiga och redan utsatta människor istället för att arbeta med fattigdomsbekämpning och att säkerställa att alla människors mänskliga rättigheter respekteras och skyddas av internationella konventioner och EU lagar. Vi i Feministiskt Initiativ (F!) arbetar tydligt och klart med fattigdomsbekämpning, och vårt mål är att säkerställa uppfyllandet av mänskliga rättigheter för alla.”

 Jesper Persson, Feministiskt Initiativ i Jönköping säger: “Jönköping är en kommun som länge har präglats av konservativa värden, rörelser på högerkanten får här en enorm medvind där de kan utöka sin verksamhet. Det är inte en slump att nyheter om illdåd från högerextremister så ofta kommer från just Jönköping, detta är otroligt sorgligt då Jönköping har en fantastisk potential till att bli en varm och öppen plats där alla kan trivas. Jag är därför stolt över att få vara en del av arbetet för förändring genom att på söndag vara med när Feministiskt Initiativ för första gången ställer upp i valet till Jönköpings kommunfullmäktige. När vi kommer in ska vi arbeta för en förändring så att alla kan känna sig trygga, lyckliga och välkomna i Jönköping. Jag är också väldigt stolt över att vi nu kan välkomna Soraya Post till Jönköping, Soraya är en av EU:s största kämpar för mänskliga rättigheter, hennes arbete inspirerar och gör en enorm skillnad för så många människor i utsatta situationer i hela världen.”

Soraya är tillgänglig för intervjuer under dagen, för mer information kontakta:

Jesper Persson, F! Jönköping

Mobil: 073 263 1623

Mail: [email protected]