GOTT NYTT 2019!

7 January 2019

2019 kommer att bli ett viktigt år för EU och allas vår framtid. Om Brexitavtalet godkänns av alla parter kommer Storbritannien att lämna EU i mars. I maj kommer det att vara Europaparlamentsval i alla EU:s medlemsländer och vi kommer att välja de politiska partier som vi vill ska representera oss i Europaparlamentet – EU:s enda folkvalda institution.

Vi Feministiskt initiativ tänker inte låta EU-samarbetet och vår gemensamma framtid gå fel väg. Vi har redan sett vad högerextremism och nationalism kan leda till i Europa, vi kommer aldrig låta det ske igen.

Feministisk politik har lösningarna till de stora utmaningarna som Europa står inför såsom klimatkrisen och mäns våld mot kvinnor samt den alltmer eskalerande militära upprustningen. Vi värnar om vår demokrati och om allas lika värde och rätt. Exempelvis vill vi tillsammans med de övriga feministiska partierna i Europa verka för sexuella och reproduktiva rättigheter i EU enligt svensk modell när det gäller rätten till abort och en samtyckeslagstiftning.

Kom med oss och bli motståndskraften till hat och nationalism. Vi förändrar makten och förnyar politiken och EU tillsammans. Bli en del av den demokratiska feministiska och anti-rasistiska organiseringen som Europa behöver. Feminismen har inga gränser och tillsammans kan vi åstadkomma mirakel!