Soraya Posten #33: Plenarsession i Bryssel

1 February 2019

Den här veckan var det plenarsession i Bryssel. Som vanligt debatterade och röstade vi om en rad olika frågor bland annat om situationen i Venezuela. EU-parlamentet röstade tyvärr för en resolution som erkänner den oppositionella ledaren Juan Guaidó som Venezuelas tillfällige president. Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Feministiskt Initiativ röstade nej till resolutionen. Vi vill istället se internationell medling och nya, demokratiska val som lösning på den allvarliga situationen i landet. Här hittar du vårt gemensamma uttalande om omröstningen.

Europaparlamentet antog även nya interna regler, vilket bland annat innebär att vi ledamöter ska redovisa våren möten med lobbyister. Jag tycker att dessa uppdaterade regler är väldigt bra för att de kommer att hjälpa parlamentet att bli öppnare och mer transparent. Du kan läsa mer om de nya reglerna här.